vejen til Kina og det kinesiske marked

Vejen til Kina starter her

Det er tankevækkende, hvor lidt mange ved om Kina, og Kinas forandring igennem i de sidste 30 år. Det er interessant at se, hvor stort handelspotentialet kunne være, hvis Vesten fik øje på det skjulte marked.

Over 400 mio. kinesere vil købe originale produkter fra udlandet

Kina har haft en stærk økonomisk vækst gennem mere end 30 år. Over 400 mio. mennesker er kommet op i middelklassen. Den stigende velstand har ændret de kinesiske forbrugsvaner. Folk fokuserer på kvalitet, sundhed og sikkerhed. Behovet for at købe luksus og kendte mærkevarer, samt originale produkter fra udlandet er en stigende tendens. Danske og vestlige produkter har høj status og efterspørgsel.

Kinesernes adfærd overfor udenlandske brands

Det bliver mere og mere almindeligt i dag for kinesere, at købe udenlandske produkter. Kinesernes adfærd overfor udenlandske brands er gået fra et liv med sult, og uvidenhed til et behov for status og prestige.

Over tid har kinesernes holdning til luksusvarer ændret sig. De har fokus på livskvalitet, interesser for at vide noget om produkterne, og historien om brands. De kigger udover på de store og kendte brands, eftersøges de små, gode design- og kvalitetsbrands, også selvom et brand ikke så kendt.

Kina står for 35% af det globale forbrug på design- og livsstilsprodukter

Bain & Company og Fondazione Altagamma (den italienske luksusvare brancheforening), der har lavet en undersøgelse i 2019. Ifølge rapporten tegnede kinesiske forbrugere sig for 35%, (på førstepladsen) af det globale forbrug af design,-livsstilsprodukter. Den globale omsætning for design,-livsstilsprodukter faldt med 23% i 2020 ift. 2019, mens Kinas forbrug steg med 48%.

De unge generationer har stærk købekraft i Kina

Mange kinesere har en stærk købekraft. Kinas velhavende klasser, og nye velhavende grupper omfatter et meget stort antal.

Den økonomiske vækst skaber mere sikkerhed og tryghed i samfundet. De unge generationer vil ikke være sparsomme, og tilbageholdende i deres forbrugsvaner, som deres forfædre var det. De vil være mere opmærksomme på mode og personligt forbrug.

Data viser at kinesiske unge i alderen 23-37 år er den største faktor i det globale forbrug inden for design- og livsstilsprodukter. Heraf tegner forbrugere under 30 år sig for mere end 50%.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish