E-handel er den bedste vej ind i Kina

E-handel er den bedste eksportmulighed til Kina

Sammenlignet med traditionel eksport giver E-handel en hurtigere, og billigere eksportmulighed for internationale virksomheder, der vil ind på det kinesiske marked.

E-handel giver hurtig salgskanal til Kina

De Kinesiske myndigheder prøver at gøre det kinesiske marked attraktivt for investeringer, f.eks. ved lavere told og hurtigere produktgodkendelser o.l. Alle disse tiltag skal tiltrække udenlandske brands til det kinesiske marked, p.g.a. efterspørgslen i markedet, samt sikre at kinesiske forbrugere handler i Kina i stedet for i udlandet.

På grund af E-handlens kraftige udvikling, har staten sænket told og afgifter yderligere ifht. import af traditionelle artikler. Derudover har de fjernet kravet om importlicens for B2C på E-handelsplatforme helt f.eks. indenfor kosmetik. Det betyder at udenlandske virksomheder ikke skal vente i en lang og tung godkendelsesproces, men kan sætte deres forretning op med det samme. Det har en kæmpe betydning for en stor del af de brancher der vil ind på det kinesiske marked.

Kinesiske myndigheder har implementeret nye og moderne systemer, og etableret flere toldkontrolstationer for at udvide kapaciteten og øge effektiviteten ifbm. import via E-handel i Kina.

Sammenlignet med traditionel import, giver E-handel en hurtigere og billigere eksportmulighed for internationale virksomheder, der vil ind på det kinesiske marked.

Kinesiske E-handel er verdens største

Kina er globalt førende inden for bl.a. E-handel og SoMe. Kinas E-handel udgjorde i 2018 40% af den globale E-handelsomsætning. Det er mere end E-handelsomsætningen i Frankrig, Tyskland, Japan, England og USA tilsammen. Udbruddet af COVID-19 har sat yderligere fart på udviklingen af det kinesiske E-handelsmarked. I 2020 har Kinas E-handelssalg igen nået den globale førsteplads.

Verdens E-handelssalg i 2020

E-handel er vigtig drivkraft for økonomisk vækst i Kina

E-handel er blevet en vigtig drivkraft for økonomisk vækst i Kina. Det skyldes bl.a., at de mange online-bestillinger genererer et behov for andre services, som skaber millioner af nye jobs. Det har regeringen for længst fået øje på, og investerer massivt i.

Der var betydelig vækst på det kinesiske E-handelsmarked i 2020. Coronasituationen har flyttet en stor del af handlen online. Import og eksport via E-handel givet en omsætning på 1,69 billioner Yuan (valutakursen for CNY og DKK er næsten 1:1) med en stigning på 31% i 2020 ift. 2019.

Det nationale onlinesalg har haft en kraftig stigning på 303%. Således fra 3,88 billioner Yuan i 2015 til 11,76 billioner Yuan i 2020. Andelen af online detailsalg i det samlede detailsalg steg fra 10,8% til 20,7% fra 2015 til 2019. I 2020 var det steget til en fjerdedel. Det anslås, at 48% af forbrugerne vil fortsætte med at handle online. Det er meget højere end det globale gennemsnit, iflg. Capital Confidence Barometer.

Kinesere vil handle på E-handels platforme

Kinesisk E-handel er forskellig fra Vesten. Kinesere bruger f.eks. ikke Google til at finde varer på en enkelt onlineshop. De køber gennem de store kinesiske E-handelsplatforme. Nogle af hovedårsagerne er at forbrugerne føler sig trygge ved produkternes kvalitet. Der er mindre risiko for at købe falske produkter gennem disse E-handelsplatforme.  

Der er flere E-handelsplatforme på det kinesiske marked. Alibaba og JD.com er klart de mest dominerende. Alibaba er i dag større end Ebay og Amazon tilsammen globalt. Alibaba ejer to store E-handelsplatforme: Taobao og Tmall. Taobao er en national E-handelsplatform. Tmall er en eksklusiv og international platform, hvor udenlandske og kinesiske brands har onlineshops med høj-kvalitetsprodukter. Der er ca. 22.000 udenlandske brands, som har en onlineshop hos Tmall.

Teknologi gør E-handel til et attraktivt sted for internationale brands

Kina har nået et niveau, hvor de er et vindue til fremtiden, bl.a. inden for shopping kombineret med ny teknologi. De teknologiske løsninger for integration af ​​E-handel og sociale medier er stærke faktorer, der skaber stor værdi for virksomheder.

De store E-handelsplatforme har enorme ressourcer og muskler, der kan tilbyde en lang række teknologidrevne services. F.eks. marketing, datalagring, SoMe, logistik, betalinger, søgning og sociale netværk. De gør det muligt og nemt for brands at ekspandere på markedet og tage markedsandele hurtigt. Salgskanaler via kinesiske E-handelsplatforme bliver derfor et vigtigt strategisk element for udenlandske brands.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish