Markedsføring på sociale medier er meget vigtig i Kina

Der er nogle særlige kendetegn i Kina i forhold til markedsføring. De personlige anbefalinger spiller en central rolle i købsbeslutninger. Derfor bliver social medier platforme et attraktivt sted for markedsføring, hvor brands kan ramme kinesiske forbrugere direkte, samt kan bygge relationer og tillid til kunder og fans.

Hvorfor er det vigtigt at bruge sociale medier til markedsføring i Kina?

De sociale medier er langt vigtigere i Kina end på andre markeder. Det skyldes, at kinesiske forbrugere som udgangspunkt er meget kritiske over for alle typer af produkter og services. Forbrugerne vil derfor i højere grad lytte til dem, som de har tillid til, hvorved personlige anbefalinger kommer til at spille en central rolle i købsbeslutninger.

Sociale medier bliver et perfekt match mellem forbrugere og influencere. Forbrugerne har brug for at finde de mennesker, der ved noget om produkter de søger, og samtidig har tiltro til. Influencere har som regel et stort netværk, og er specialister inden for bestemte områder, der tiltrækker forbrugerne.

Udviklingen har betydet, at sociale medierplatforme bliver et attraktivt sted for markedsføring og salgskanaler, hvor brands kan ramme kinesiske forbrugere direkte, samt kan bygge relationer til kunder og fans. De teknologiske løsninger for integration af ​​E-handels- og Sociale medier platforme er endnu en stærk faktor, der skaber stor værdi for virksomheder.

Den kinesiske influencer-industri accelerer hurtigt

De teknologiske løsninger har gjort det muligt, at integrere ​​E-handels platforme og sociale mediers platforme. Det betyder at virksomhederne kan samarbejde med influencere om markedsføring, og opnå salg til deres målgrupper. Både virksomheder og influencere har fået øje på mulighederne. Det har medført at den kinesiske influencer-industri har accelereret langt hurtigere end andre steder i verden.

Derudover vælger flere og flere mennesker at arbejde som influencere, og der er opstået en ny type virksomheder; ’’influencer – management’’, som bruger talentspejderteams til at finde, identificere og træne amatører til at blive store influencere. Det har givet visse af disse amatører meget lukrative karrierer.

Brug kinesiske mærkedage til markedsføring og salgsaktiviteter

Der er mange mærkedage indenfor markedsføring og salgsaktiviteter om året i Kina. Singles Day (den 11. november) er en af dem. Den stammer fra 2009, hvor Alibaba holdt et stort antal salgsfremmende aktiviteter. Det har nu udviklet sig til en mærkedag, som bliver holdt hvert år. Denne dag i 2020 solgte Tmall for 498 mia. kroner. De to største kinesiske influencere hvade hver især omsat for mere end 4 mia. kroner. under livestreaming på et døgn af Singles Day i 2020.

Hvad er kinesiske sociale medier?

Kina er et land med meget censur, og derfor har vestlige SoMe platforme ikke adgang til det kinesiske marked. Kina har udviklet egne SoMe platforme som: Wechat, Weibo, Red, Bilibili, TikTok….

Wechat er den mest populære SoMe platform, der kan dyrke relationer både privat og erhvervsmæssigt. Virksomheder kan opbygge brandhistorier og e-markedsføring med tekst, video, billeder og dybdegående information. Virksomheder kan også dele relevant indhold, og interaktivt gå i dialog med følgere.

Tips og tricks – vores bedste råd til markedsføring i Kina

  • Kinesere kan godt lide brands med en lang og spændende historie. Det danske kongehus og H.C. Andersens eventyr har kinesere en særlig kærlighed til. Så farverige og indbydende billeder, video, tekster, storytelling og symboler, der henviser til f.eks. det danske kongehus, H.C. Andersens eventyr og dansk design, vil tiltrække forbrugernes interesse.
  • Opret virksomhedsprofiler på SoMe, hvor der deles relevant indhold der skaber dialog med kunder og fans. Her kan man kan ramme kinesiske forbrugere direkte.
  • Brug influencere til markedsføring for at nå ud til målgrupperne.
  • KOL’s (Key Opinion Leader) er en vigtig del af markedsføringsstrategien hos de fleste brands i Kina. KOL’s nyder ofte stor tillid hos en stor mængde fans. F.eks. har den kineiske største KOL 80 mio. fans og den anden største har 50 mio. De kan i høj grad påvirkes af hvordan de omtaler produkterne.
  • Livestreaming er direkte virtuelle salgskanaler, som er meget populære, og kan benyttes med succes.
  • Det er vigtigt at virksomheder udnytter, og tænker mærkedage omkring markedsføring og salgsaktiviteter ind i strategien.
  • De kinesiske forbrugere er villig til at engagere sig i brands. Men de forventer også at blive underholdt og begejstret af brandet.
  • Interaktive konkurrencer er en god måde at inddrage sine følgere på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDanish